Telefon
WhatsApp

Faydalı Bilgiler

Aft Nedir? Aft Oluşumu Hakkında Her Şey
04 Nisan 2022, 17:21

Aft Nedir? Aft Oluşumu Hakkında Her Şey

Aft, daha bilindik adıyla ağız yaraları, hassas bölgelerde meydana gelerek kişiye yeme, içme ve konuşmada zorluk yaratmaktadır. Bu tür ağız yaraları toplumun hemen hemen %25’inde görülür. Oval veya yuvarlak bir şekle sahiptir. Sarı, beyaz, gri renkli bir görünüme sahip olabilirler genellikle kenarları kızarık bir görünümdedir. Her ne kadar küçük bir yara gibi görünse de kişiye acı vermektedir. Sizler de yazımızı okuyarak aft hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz!

DETAYLAR
Hollywood Smile: Sağlıklı ve Güzel Dişler
06 Nisan 2022, 20:33

Hollywood Smile: Sağlıklı ve Güzel Dişler

Günlük hayatımızda insanlarla iletişim kurarken genellikle yüzümüz, ağzımız ve gülüşümüz dikkat çeker. Bu yüzden dişler, şüphesiz ki dış görünüşümüzün önemli parçalarından biridir. Güzel bir gülüşe sahip olmak için yalnızca beyaz dişler yeterli olmamaktadır. Aynı zamanda diş etlerinin de sağlıklı görünmesi ve dişlerin birbirleriyle orantılı olması da estetik bir gülüş sağlayacaktır. Hollywood smile ile tam olarak sağlıklı gülüşler hedeflenir. Bugünkü yazımızda sizlere bu işlem hakkında daha ayrıntılı bilgiler veriyor olacağız!

DETAYLAR
Ağız ve Diş Sağlığı Beslenme ile İlişkili midir?
08 Nisan 2022, 19:35

Ağız ve Diş Sağlığı Beslenme ile İlişkili midir?

Ağız ve diş sağlığı konusu beslenme ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle beslenme düzenini gözden geçirmek diş ve diş eti hastalıklarını önlemede oldukça önemlidir. Diş sağlığını olumsuz etkileyebilecek faktörlerin başında şekerli gıdalar, asitli gıdalar, dişlere yapışma özelliği olan besinler gelmektedir. Aynı zamanda sigara tüketimi de ağız ve dişler için zararlıdır. Yazımızı okuyarak konu hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz!

DETAYLAR
En İyi Diş Klinikleri İstanbul: Nasıl Seçilir?
11 Nisan 2022, 19:32

En İyi Diş Klinikleri İstanbul: Nasıl Seçilir?

En iyi diş klinikleri İstanbul listesinde onlarca dişçi ve diş kliğini olduğunu görebilirsiniz. Peki, bu kadar seçenek arasından doğru seçim nasıl yapılır? Araştırma sürecinde doğru kriterlere bakarak iyi bir seçim yapabilirsiniz. Dento Park olarak sizlere bu kriterleri detaylı bir şekilde anlatacağız.

DETAYLAR
Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?
12 Nisan 2022, 18:44

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Halk dilinde ağız kokusu olarak bilinen halitozis, pek çok sebebi olan ve insanlara kaygı veren bir rahatsızlıktır. Bu durumu çözümlemek adına gargara, sakız, şeker gibi seçenekler bulunsa da tüm bunlar yalnızca kısa bir süreliğine işe yaramaktadır. Ağız kokusunun nedenleri ve tedavisi hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için yazımızı okumaya devam edin!

DETAYLAR
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
14 Nisan 2022, 20:50

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş taşı temizliği, düzenli olarak yaptırılması gereken ve ağız sağlığını son derece etkileyen bir konudur. Senede bir kere, ihtiyaç duyuluyorsa iki kere temizlettirmek gerekebilir. Çarpık dişlerin temizliği daha zor olduğu için diş taşı birikmesi daha fazla olabilmektedir. Temizlenilmediği takdirde ise kendiliğinden düşebilir ancak tam anlamıyla temizlenmez. Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

DETAYLAR
Asitli Gıdaların Dişlere Etkisi
17 Nisan 2022, 01:13

Asitli Gıdaların Dişlere Etkisi

Asitli gıdaların dişlere etkisi herkes tarafından merak edilmektedir. Aynı zamanda, asitli gıda denildiğinde akla sadece kola, gazoz gibi içecekler gelmemelidir. Birçok gıda ve meyvede asit bulunabilir. Dento Park olarak sizlere asitli gıdaların dişlere nasıl etki ettiğinden detaylı olarak bahsedeceğiz. Faydaları ve zararları nelerdir? Ne kadar tüketilmelidir? Yazımızda detayları bulabileceksiniz.

DETAYLAR
Hamilelikte Diş Sağlığı
18 Nisan 2022, 18:38

Hamilelikte Diş Sağlığı

Hamilelik döneminde ağız ve diş bakımına ekstra özen gösterilmesi gerekmektedir. Doğru bir şekilde yapılıyor olması hem anne için hem de bebek için büyük bir öneme sahiptir. Örneğin kalsiyum kaynaklarının doğru oranda tüketilmesi, her hamile kadının dikkat etmesi gereken konulardan biri. Bunun temelinde ise ağız ve diş problemlerinin önüne geçmede ve sağlıklı bir doğum sürecinde büyük bir role sahip olması yatıyor. Hamilelikte diş sağlığı nelerden etkilenir ve nasıl korunur gibi soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

DETAYLAR
Diş Dolgusu Hakkında Merak Ettikleriniz
21 Nisan 2022, 01:43

Diş Dolgusu Hakkında Merak Ettikleriniz

Dişte bir çürüme, kırılma ya da çatlama gözlemlendiğinde diş dolgusu tedavisi uygulanır. Tedavinin asıl amacı çürüyen bir dişi kaybetmemek ve tekrar işlevini kazandırmaktır. Farklı malzemelerden yapılabilir. Uzun süre kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi hakkında tüm merak ettiklerinizi sizler için cevapladık.

DETAYLAR
Uyurken Diş Gıcırdatmak
22 Nisan 2022, 16:00

Uyurken Diş Gıcırdatmak

Uyurken diş gıcırdatmak pek çok insanda rastlanılan bir durumdur ve birden çok sebebi bulunmaktadır. Diş gıcırdatma her ne kadar stresle doğru orantılı gibi görünse de bazı araştırmalar bunun bir solunum sıkıntısı olduğunu ortaya koymuştur. Başta önemsiz gibi görünse de aslında ciddi bir rahatsızlık olduğunu bu araştırmanın ışığında anlayabiliriz. Neden uyurken diş gıcırdatıyoruz, bu durumun tedavisi var mı gibi sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

DETAYLAR
Dil Temizlemek Neden Önemli?
24 Nisan 2022, 13:00

Dil Temizlemek Neden Önemli?

Ağız ve dil temizliği kişisel bakım rutininin en önemli parçasıdır. Diş fırçalamak kadar dil temizlemek de ideal bir ağız temizliği için gerekli olmaktadır. İnsanlar arasında yanlış olan algılardan bir tanesi de yalnızca diş fırçalamanın yeterli olduğudur. Peki, dil temizlemenin faydaları nelerdir? Dentopark ailesi olarak konu hakkındaki tüm detayları sizler için derledik.

DETAYLAR
Diş Eti Kanaması Neden Olur?
26 Nisan 2022, 17:00

Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş eti kanaması, genellikle diş etlerin meydana gelebilme ihtimali olan hastalıkların habercisidir. Bazı durumlarda ise başka sağlık sorunlarından kaynaklı olarak kendini belli eder. Tam olarak teşhisin koyulabilmesi için mutlaka uzman bir diş hekimine danışılması gerekir. Bir diş hekimine görünmeden önce bilgi sahibi olabilmeniz adına Dentopark olarak sizler için diş eti kanaması neden olur sorusunu cevaplandırdık!

DETAYLAR

27 kayıttan 2 - 12 arasındaki kayıtlar gösteriliyor

1 2 3